divendres, 28 de gener del 2022

Tallarines amb verat, albergínia i xampinyons

 Ingredients (per a 4 persones):

  • 400 gr de tallarines
  • 1 albergínia petita
  • 8-10 xampinyons
  • 1 llauna de verat
  • 2-3 grans d´all
  • 2 tomàquets de penjar
  • 1 bitxo molt petit
  • sal, oli i pebre negre

Elaboració:

 Agafem els alls i els tallem ben petits; els posem a una paella amb un bon raig d´oli, els daurem una miqueta i hi tirem també el bitxo, donem una remenada i ja li tirem l´albergínia, doncs costa més de coure que els xampinyons que, prèviament, haurem fet a daus petits i ben salada, l´hem posat a una escorredora.

Quan l´albergínia hagi agafat color ja li podrem tirar els xampinyons, tallats a lamines. Un cop integrats hi ratllem els tomàquets de penjar, rectifiquem de sal i pebre i reservem.

Anem a bullir la pasta, posant-la a una olla ben grossa i respectant el temps de cocció que, normalment, va de 8 a 10 minuts, com a molt.

Afegirem la pasta a la paella que hem reservat abans , integrem bé i ja només en caldrà posar-hi el verat, esmicolat a trossos, tornem a remenar, tirant-hi una mica de l´aigua de la cocció de la pasta, ens quedarà més lligat.

Ja només ens queda emplatar: posarem al mig del plat la pasta, damunt un tros sencer de verat i n´esmicolarem un altre pel damunt; també uns xampinyons sencers i una mica de julivert, BON PROFIT!!



2 comentaris: