Ingredients (per a 8/10 persones):
- 4 ous L
- 300 gr de sucre
- 260 gr de farina
- 70 gr de farina de panís (Maicena)
- 170 gr de llet
- 170 gr d´oli de gira-sol
- el suc i la ratlladura d´una taronja
- 1 sobre de llevat
- 1 cullerada sopera de vainilla
- 1 pessic de sal
- sucre glas
- una mica de suc de taronja
Elaboració:
Primer que res preescalfem el forn a 180ºC. Posarem a un bol els ous amb el sucre i ho integrarem durant uns 5 minuts, podem també afegir-hi la ratlladura de la taronja, així els olis essencials ja aniran fent la seva feina!!.
Tot seguit hi afegim l´oli, la llet, l´essència de vainilla i remenem tot bé. És hora d´afegir-hi els sòlids, millor tamisats, les farines, el llevat i el pessic de sal. Integrem tot bé durant un parell de minuts i posarem al motlle, ja sigui engreixat una mica amb mantega i després amb farina o bé, cobrint la safata amb paper de forn. Després de 50-55 minuts obrirem una miqueta el forn i punxarem el pessic, si surt sec ja passarem el motlle a la reixeta i el deixarem una estona abans de desemmotllar-lo.
Per a fer el glacejat tindrem a un vol petit el sucre glas i poc a poc, hi anem tirant suc de taronja; la barreja no té de quedar ni molt clara ni molt espessa. Tirem per damunt del pessict i empolvorem amb una miqueta de canyella, si us hi agrada,està "DE VICIIIII"!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada