Segons diuen els seus origens, aquest coc era un dels favorits de la Reina Victòria, li agradaven mol els dolços fets amb farina d´ametlla; anem doncs a preparar-lo amb una versió del coc del iogurt (el del 1,2,3)
Ingredients (per a 8/10 persones):
- 3 ous
- 1 iogurt de llimona
- 1 got d´oli (farem servir el mateix potet que el del iogurt)
- 2 de sucre
- 2 de farina
- 1 de farina d´ametlla
- 1 sobre de llevat
- 1 cullerada sopera d´essència de vainilla
- un grapat d´ametlla laminada
- un polsim de sal
Elaboració:
Passem els ous a un bol i els batem durant 5 minuts, després hi afegim el sucre, que també integrarem durant 1 minut més, després l´oli, el iogurt de llimona, l´essència de vainilla, els dos de farina i finalment el de l´ametlla; per últim, el llevat i la sal.
Amb el forn preescalfat a 180ºC, posarem la barreja a un motlle de forn (jo ho he fet amb un de "plumcake"), empolvorem per damunt l´ametlla laminada i ho enfornarem durant 50-55 minuts, sempre dependrà del nostre forn.
Passat aquest temps, el punxarem per a comprovar si està i el posarem damunt d´una reixeta, esperem a que refredi una miqueta i passada una bona estona, el traurem del motlle i empolvorem una miqueta amb sucre glas. APA, ANIMEU-VOS, ESTÀ DELICIÓS!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada