dilluns, 10 de gener del 2022

Pa de pessic de xocolata

 Avui berenem un xic dolç, tot i que el cacau que he fet servir és 100% pur natural, sense sucres afegits, anem-hi!!

Ingredients (per a 8-10 persones):

  • 2 ous L
  • 280 gr de sucre
  • 120 ml d´oli d´oliva ben suau o de girasol
  • 160 ml de llet
  • 1 cullerada sopera d´extracte de vainilla
  • 180 gr de farina de blat normal
  • 60 gr de cacau en pols
  • 1 sobre de llevat
  • 1 polsim de sal
  • 100 ml d´aigua calenta

Elaboració:

Tos els ingredients han d´estar a temperatura ambient, excepte l' aigua que ha d´estar ben calenta, doncs així el cacau es desfà molt bé i no fa grumolls.
En un bol ben gran hi tirem els ous i els batem durant 5 minuts, que espumin bé, fins que doblin el seu volum; tot seguit hi afegim el sucre i tornem a integrar fin que passi al menys, 1 minut, després l´oli, la llet (també la podeu posar sense lactosa, vegetal, segons la vostra necessitat), l´extracte de vainilla i ho integrem tot bé.
Seguidament, amb l´ajut d´un colador o tamís, hi posem tots els sòlids: la farina, el cacu, el llevat, el polsim de sal i amb la batedora apagada ho remenem una miqueta fins que gairebé no hi quedi gens de pols, doncs ho "ensofatariem" tot i, amb la velocitat més baixa anem remenant fins que ens quedi una pasta ben homogènia. I ja per últim hi afegirem l´aigua ben calenta, que ens hi aportarà una "sucositat" molt bona i així el cacau s´integra millor.
Tot seguit i en un motlle,( jo l´he fet en un de 20 cm) amb paper de forn a la base i als laterals, hi posem la pasta i enfornarem durant uns 50-55 min, a 180ºC amb el forn preescalfat.
Passat aquest temps obrirem una mica el forn i el punxarem per a comprovar que de dins està ben cuit. Traurem del forn i el posarem damunt d´una reixeta una bona estona. Passada 1 h ben bé, el traurem del motlle i l´acabarem de refredar. Només ens queda decorar-lo al nostre gust o simplement amb una miqueta de sucre glas. ESTÀ BONIIIIIIIÍSSIM!!!





2 comentaris: