Tornem a gaudir del cap de setmana, i si ens quedem a casa perquè no elaborar una pizza nosaltres mateixos; només puc anomenar-la així a aquesta pizza, doncs la massa es fa en 10 minuts i els ingredients que hi he posat són els que en aquell moment tenia a l´abast, és mol senzill de preparar, anem-hi:
Ingredients (1/2 persones):
- 195 gr de farina
- 10 gr de llevat fresc o bé, 3 gr del sec (1/3 part, més o menys)
- 120 ml d´aigua calenta
- 1 cullerada sopera d´oli d´oliva
- 1 polsim de sal
- salsa de tomàquet
- formatge ratllat
- 2 llaunes de tonyina petites
- 10/12 olives farcides tallades a rodanxes
- 8-10 xampinyons
Elaboració:
Primer que res, encenem el forn a 250ºC, dalt i baix, durant una 20 minuts, més o menys el temps que necessitarem per a preparar la nostra pizza.
Dels 195 gr de farina n´hi agafem 1/3 part, que seran 65 gr, els posem tamisats a un bol i hi afegim l´aigua ben calenta, que al posar-hi els dits només puguem aguantar-ho uns 2-3 segons; la temperatura estarà sobre els 50-55ºC. Esmicolem bé el llevat i amb una cullera integrem tot molt bé.
Tot seguit hi afegim els 135 gr de farina que queden, també tamisada i la sal, barregem tot molt bé i ho passem al pedrís de la cuina, treballem durant 5-7 minuts, formem una bola i només ens quedarà tirar-hi un polsim de farina, fer-hi la forma que més ens agradi i omplir-la dels ingredients; primer el tomàquet, si és fet a casa, millor; després el formatge ratllat, la tonyina, els xampinyons i les olives.
Enfornarem durant uns 5-8 minuts al prestatge de més avall i passat aquest temps, ho passem més cap a dalt, a fi de que es torri bé pel damunt. Queda cruixent pels costats, en fi, deliciosa, BON PROFIT!!!
Te una pintaaaaa!aixó s'ha de probar
ResponElimina