Heus aquí un dels plats amb més tradició a casa nostra; jo, senzillament li he volgut donar un toc més exòtic potser, afegint-hi una espècie que a mi, particularment em fascina, donades totes les seves propietats: el gingebre; apa, anem per feina.
Ingredients (per a 4 persones):
- 12 plaques de canalons (poden ser seques o bé de les precuites)
- 2 talls de carn magra del coll
- 2 cuixes senceres de pollastre
- 2 talls de cansalada fresca
- 1 pam ben maco de llonganissa
- 2 cebes
- 5-6 grans d´all
- 1 copeta de vi ranci, cognac, (el que feu servir per als rostits)
- 1 terrina de foie gras
- 1/2 litre de llet (un got més per a tirar al rostit)
- 25 gr de mantega
- 25 gr de farina
- nou moscada
- gingebre
- formatge ratllat
- sal, oli i pebre
Elaboració:
Primer que res posarem a rostir tot el tall a una cassola ben gran, juntament amb les cebes tallades a trossos grossos i els alls amb la seva pell. Anem girant la carn i quan estigui una miqueta rossa li afegim la sal i el pebre. Quant el rostit ja sigui a punt, el deixarem refredar i tot seguit anirem fent trossos per a posar-los a la picadora; ho fem amb un parell de vegades, així també hi podrem afegir bé la ceba i els alls que haurem pelat prèviament. Amb tot el rostit ja picat, agafarem una cassola i ho posarem dins, rectificarem de sal i pebre i ara és quan ho lligarem tot amb el got de llet. Hi afegirem la terrina de foie gras.
Ja amb les plaques de canalons fetes i eixutes, les anirem farcint i col·locant a la safata que després anirà al forn, mirant que l´acabament de l´enrotllat quedi cara dalt, així ens assegurem que al agafar-los amb la pala no se'ns trenquin.
Anem a preparar la beixamel. Posem un cassó al foc amb la mantega, quan s´hagi desfet del tot hi tirem la farina i l´enrossim una miqueta perquè no ens quedi a la salsa un gust desagradable de farina crua; tot seguit hi tirarem la llet, la sal, una miqueta de pebre, la nou moscada (si pot ser per a ratllar al moment, millor, queda més aromàtic) i el pols de gingebre. Ja només ens quedarà napar pel damunt dels canalonshi posarem el formatge i anirem al forn amb el gratinador a 190-200º C ben bé, durant uns 15-20 minuts, només caldrà tenir a la nevera un bon cava i a XALAR DE VALENT !!!
Boníssims segur!
ResponEliminaDoncs, la veritat???, Boniiiiiíssims!!!
Elimina