divendres, 7 de gener de 2022

Pastís de pastanaga

 Ingredients (per a 8-10 persones):

  • 350 gr de pastanagues
  • 3 ous
  • 200 gr de sucre
  • 1 cullerada d´essència de vainilla
  • 280 gr d´oli de girasol
  • 350 gr de farina
  • 16 gr de llevat
  • 2 cullerades de postres de bicarbonat
  • 2 cullerades de postres de canyella
  • 1 cullerada de postres de gingebre en pols
  • una mica de sal
  • ingredients per al farcit: 70  gr de mantega, 150 gr de sucre glas, 300 gr de formatge crema, 1 cullerada sopera de suc de llimona i un polsim de canyella
Elaboració:

Primer que res, agafarem tots els ingredients secs, menys el sucre i els tamitzarem, a fi de que tot quedi ben fi, sense cap grumoll.
Pelarem les pastanagues i després les pesarem i les ratllarem (no cal coure-les).
En un bol ben gros hi posarem els ous i el sucre, integrarem bé fins que la barreja es quedi ben blanca, tot seguit hi afegim l´oli i la vainilla, tornem a integrar tot i llavors hi anirem tirant la farina amb tots els demés ingredients, en dos o tres vegades; ho barregem tot molt bé i ho posarem a un motlle ben engreixat, cap al forn, que haurem preescalfat a 170º i durant 50-60 minuts, segons el vostre forn.
Mentrestant prepararem el farcit: la mantega, que estarà a temperatura ambient, la integrarem molt bé amb el sucre, tot seguit hi afegirem el formatge i el polsim de canyella, finalment el suc de llimona que ajudarà a lligar-ho tot.
Abans de traure del forn, punxarem el pessic a veure si ja està; deixarem refredar una bona estona damunt d´una reixeta, doncs és molt tou i se´ns podria esmicolar molt fàcilment, ja que és ben esponjós.
Passada una bona estona, traurem del motlle i tallarem per la meitat per a posar-hi el farcit. Omplim de valent i tornem a tapar. Si us sobra farcit, podeu guarnir-lo per damunt també, jo vaig posar-hi unes nous caramel·litzades amb crema de toffee i "ESPECTACULAAAAR". És una miqueta feinós de fer, vull dir-ho, però val la pena, de veritat.


2 comentaris: