Ingredients (per a 4 persones):
- 6 patates mitjanes
- 1 ceba ben maca
- 3 o 4 grans d´all
- 12 rodanxes de xoriço vermell picant
- 1 bitxo
- 1 fulla de llorer
- 1 copeta de vi ranci
- sal, oli, pebre negre i pebre vermell dolç
- herbes aromàtiques (al gust)
Per a fer la picada:
- 12 avellanes
- 1 llesca de pa torrat a la paella
- 1 gra d´all
- sal, oli i una mica del brou de la patata
Elaboració:
Primer que res tallarem la ceba i els alls ben petits i ho posarem a una cassola amb un bon raig d´oli i ho courem fins que estigui ben daurat. Tot seguit hi tirem el xoriço, el llorer, el pebre vermell dolç i el bitxo, donem uns quants tombs i ja hi podem tirar la patata, tallada a daus, ni molt grans ni molt petits, mida "mossegada". Rectifiquem de sal i pebre negre i tot seguit hi tirem el vi ranci; deixem evaporar l´alcohol i ja podem cobrir d´aigua, que ens quedi ben bé arran de la patata.
Posarem el foc ben viu i esperarem a que comenci a bullir. Després baixarem el foc i deixarem coure durant uns 20-25 minuts o bé, fins que la patata estigui ben cuita; també dependrà una mica del tipus que hàgim fet servir.
Mentrestant farem la picada: fregirem una llesqueta de pa a la paella amb oli que, prèviament haurem aromatitzat amb un gra d´all. Tirarem al vas de la batedora el pa, l´all, les avellanes, un polsim de sal i una mica del brou que fa la patata. Batem i quan estigui al nostre gust d´espesa, la tirem a la cassola, que faci un "xup-xup" uns 5-10 minuts i ja està, només ens caldrà emplatar i gaudir-ne, mireu que és ben bo, ehh!! BON PROFIT!!. A casa l´hem acompanyat d´un Rioja Criança, l´ocasió s´ho val!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada