Ingredients (per a 4 persones):
- 240-250 gr de macarrons
- 250-300 gr de carn picada (meitat porc, meitat vedella)
- 1 ceba ben maca
- 4 tomàquets de penjar, ben madurs
- 3-4 alls
- llorer
- herbes aromàtiques
- 1 copeta de vi ranci
- 1 grapat de panses
- 1 grapat de pinyons
- 1/2 litre de llet
- 25 gr de farina
- 25 gr de mantega
- nou moscada
- formatge tipus mozzarella
- sal, sucre, oli i pebre negre
Elaboració:
Primer que res guisarem la carn, és el més feinós de fer; piquem la ceba ben fina juntament amb els alls i posem a ofegar una bona estona, quan comenci a tindre color hi posem el llorer i la carn picada, salpebrem tot bé i remenem una mica. Deixem coure la carn i tot seguit hi ratllem els tomàquets, afegint-hi un pols de sucre, integrem bé i ja hi podem tirar la copeta de vi ranci; aixequem una miqueta els sucres i en 10 minuts ja hi podem tirar les panses i els pinyons.
Posarem a bullir els macarrons i mentrestant anem preparant la beixamel: posem a un cassó la mantega i deixem que es desfaci del tot, després hi afegim la farina i la courem una miqueta, sense deixar de remenar, si no, s´enganxarà. Hi anem tirant la llet, poc a poc, sal, pebre i la nou moscada. Quan comenci a espessir hi tirarem unes quantes panses i uns quants pinyons.
Quant estiguin els macarrons cuits, els posarem junt amb la carn i també una mica del brou de bullir-los, així la salsa quedarà més melosa. Tot seguit hi posarem la beixamel amb un grapat de mozzarella i ja només ens caldrà gratinar-ho, durant uns 10-15 minuts, a 200ºC ben bé, apa, BON PROFIT!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada