diumenge, 20 de febrer del 2022

Macarrons a la bolonyesa amb beixamel de panses i pinyons

 Ingredients (per a 4 persones):

  • 240-250 gr de macarrons
  • 250-300 gr de carn picada (meitat porc, meitat vedella)
  • 1 ceba ben maca
  • 4 tomàquets de penjar, ben madurs
  • 3-4 alls
  • llorer
  • herbes aromàtiques
  • 1 copeta de vi ranci
  • 1 grapat de panses
  • 1 grapat de pinyons
  • 1/2 litre de llet
  • 25 gr de farina
  • 25 gr de mantega
  • nou moscada
  • formatge tipus mozzarella
  • sal, sucre, oli i pebre negre 

Elaboració:

Primer que res guisarem la carn, és el més feinós de fer; piquem la ceba ben fina juntament amb els alls i posem a ofegar una bona estona, quan comenci a tindre color hi posem el llorer i la carn picada, salpebrem tot bé i remenem una mica. Deixem coure la carn i tot seguit hi ratllem els tomàquets, afegint-hi un pols de sucre, integrem bé i ja hi podem tirar la copeta de vi ranci; aixequem una miqueta els sucres i en 10 minuts ja hi podem tirar les panses i els pinyons.

Posarem a bullir els macarrons i mentrestant anem preparant la beixamel: posem a un cassó la mantega i deixem que es desfaci del tot, després hi afegim la farina i la courem una miqueta, sense deixar de remenar, si no, s´enganxarà. Hi anem tirant la llet, poc a poc, sal, pebre i la nou moscada. Quan comenci a espessir hi tirarem unes quantes panses i uns quants pinyons.

Quant estiguin els macarrons cuits, els posarem junt amb la carn i també una mica del brou de bullir-los, així la salsa quedarà més melosa. Tot seguit hi posarem la beixamel amb un grapat de mozzarella i ja només ens caldrà gratinar-ho, durant uns 10-15 minuts, a 200ºC ben bé, apa, BON PROFIT!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada