divendres, 18 de febrer del 2022

Fesols guisats amb crema de sobrassada i cruixent de pernil

 Ingredients (per a 4 persones)

  • 150-200 gr de fesols ( si són cuits, doblarem ben bé el seu pes)
  • 2-3 alls
  • 1 ceba tendra
  • 4 làmines de pernil salat
  • 125-150 gr de crema de sobrassada
  • sal, oli, pebre negre i pebre vermell
  • 1 polsim de fonoll o herbeta que us hi agradi

Elaboració:

Primer que res, si els fesols els volem coure nosaltres, hem de posar-los en remull la nit abans amb aigua freda i a l´hora de coure´ls, els hi farem arrencar el bull i després canviarem l´aigua, posant-los a coure durant 1h i 1/2, més que menys.

Mentrestant picarem els alls i els posarem a una cassoleta amb un bon raig d´oli i els ofeguem una mica, després ja hi tirarem també la ceba tendra, feta a trossets petits i quan estigui tot ben dauradet hi tirem una mica de pebre negre i pebre vermell, donem un parell de tombs i ja hi podem afegir la crema de sobrassada, fins que s´integri bé.

Quan els fesols estiguin cuits, els passarem a la cassola, afegint-hi també el seu propi brou, integrarem tot bé i ja podem posar les làmines de pernil al forn, a una temperatura ben forta, uns 200-210ºC durant uns 10 minuts; ja estarà, només ens cal emplatar i xalar, BON PROFIT!!







1 comentari:

  1. Jo, per coure els fesols, els poso en remull ben bé 12 hores i després els bullo amb la mateixa aigua del remull, per tal de no perdre aromes ni nutrients, primer amb foc fort i, quan arrenquen el bull, amb foc ben fluix a fi que el bull sigui molt lleuger. S'hi afegeix la sal uns minuts abans de tancar el foc. Si els fesols són de qualitat, cal comptar de dues a tres hores perquè agafin aquella fantàstica textura de mantega...
    Jan

    ResponElimina