Ingredients (per a 4 persones):
- 8 talls de costella de porc
- 2 cebes ben maques
- 8 grans d´all
- 4 peres en conserva (reservem una mica del suc) més 2 peres per a fer la crema
- 1 copeta de vi blanc
- 14 avellanes
- 10 ametlles
- xocolata blanca
- sal, oli, pebre, pebre vermell, cúrcuma i fines herbes
Elaboració:
Primer que res adobarem la costella, si pot ser el dia abans, millor. Hi tirem la sal, el pebre negre, el pebre vermell, la cúrcuma i un bon rajolí d´oli d´oliva.
Tirem un bon raig d´oli a la cassola i segellarem la costella, que quedi ben daurada. Tot seguit hi afegirem els alls, amb pell, i un tall al mig i ja després les cebes, tallades a trossos més aviat grossos, si ho fem petit, de seguida se´ns desfaria.
Quan la ceba sigui ben rosseta hi tirarem un rajolí d´aigua, donarem quatre tombs i ja hi podrem afegir la copeta de vi blanc. Deixarem fer "xup- xup" una estoneta, entre 10-15 min. Si convé tirar-li una mica més d´aigua, ho podem fer; deixarem coure, a foc molt baix durant 25-30 minuts més.
Mentrestant farem la crema de peres:
Agafem el morter i hi tirem les avellanes, les ametlles i una mica de sal, piquem el més petit que es pugui i tot seguit hi afegim un parell de peres (no han de ser massa grosses), una mica de xocolata blanca ratllada i un parell de cullerades del suc i passarem al vas de la batedora, ho emulsionem tot i rectifiquem, si cal.
Quan la costella ja sigui ben cuita, hi tirarem un parell de cullerades de la crema de peres i les peres tallades a quarts, que es barregi tot bé, deixarem durant 4-5 minuts i ja estarà, ja podrem emplatar.
Posem una llàgrima ben maca de la crema de peres, la costella amb la salsa i per damunt les peres tallades a quarts. BON PROFIT!!
Rosa 🌹 cada dia et superes, quina pinta i que ben explicat, gracies per les teves receptes
ResponEliminaA tu Carme, moltes gràcies
ResponElimina