dimecres, 16 de febrer del 2022

Timbal d´amanida d´arròs amb gambes i vinagreta de pinyons

 Ingredients (per a 4 persones):

  • 300 gr d´arròs
  • 8 gambes
  • 1 poma
  • 1 tros de formatge (el que més us hi agradi)
  • 6-7 barretes de surimi
  • olives negres filetejades (si també us hi agraden les verdes, podeu posar-les)
  • 1 grapat de pinyons
  • sal, oli, pebre i vinagre

Elaboració:

Posem a bullir l´arròs a una olla ben gran; quan comenci a bullir li tirarem l´arròs i un bon pessic de sal. Deixarem coure durant 15-20 minuts.

Mentrestant, tallarem el formatge i la poma a daus, també les barretes de surimi. Filetegem les olives. Tot seguit salpebrem les gambes i les passem per una planxa ben calenta i reservem.

Anem a fer la vinagreta: posem al vas de la batedora els pinyons, la sal, l´oli, el pebre i el vinagre, emulsionem tot bé i rectifiquem, si convé.

Quan tinguem l´arròs cuit el posem a una escorredora i l´esbandim bé amb aigua freda. Posarem a un bol amb tots els demés ingredients (la poma, el formatge, les barretes de surimi i les olives), donem una remenada i ja només ens caldrà muntar el plat. Posem al mig del plat un cèrcol metàl.lic, hi posem l´arròs, fent una mica de pressió i per sobre les gambes, reguem amb la vinagreta de pinyons i ja està, vinga, a gaudir-ho, BON PROFIT!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada