dilluns, 7 de març del 2022

Costella de porc amb crema de peres i xocolata blanca

 Ingredients (per a 4 persones):

  • 8 talls de costella de porc
  • 2 cebes ben maques
  • 8 grans d´all
  • 4 peres en conserva (reservem una mica del suc) més 2 peres per a fer la crema
  • 1 copeta de vi blanc
  • 14 avellanes
  • 10 ametlles
  • xocolata blanca
  • sal, oli, pebre, pebre vermell, cúrcuma i fines herbes

Elaboració:

Primer que res adobarem la costella, si pot ser el dia abans, millor. Hi tirem la sal, el pebre negre, el pebre vermell, la cúrcuma i un bon rajolí d´oli d´oliva.

Tirem un bon raig d´oli a la cassola i segellarem la costella, que quedi ben daurada. Tot seguit hi afegirem els alls, amb pell, i un tall al mig i ja després les cebes, tallades a trossos més aviat grossos, si ho fem petit, de seguida se´ns desfaria.

Quan la ceba sigui ben rosseta hi tirarem un rajolí d´aigua, donarem quatre tombs i ja hi podrem afegir la copeta de vi blanc. Deixarem fer "xup- xup" una estoneta, entre 10-15 min. Si convé tirar-li una mica més d´aigua, ho podem fer; deixarem coure, a foc molt baix durant 25-30 minuts més.

Mentrestant farem la crema de peres:

Agafem el morter i hi tirem les avellanes, les ametlles i una mica de sal, piquem el més petit que es pugui i tot seguit hi afegim un parell de peres (no han de ser massa grosses), una mica de xocolata blanca ratllada i un parell de cullerades del suc i passarem al vas de la batedora, ho emulsionem tot i rectifiquem, si cal.

Quan la costella ja sigui ben cuita, hi tirarem un parell de cullerades de la crema de peres i les peres tallades a quarts, que es barregi tot bé, deixarem durant 4-5 minuts i ja estarà, ja podrem emplatar.

Posem una llàgrima ben maca de la crema de peres, la costella amb la salsa i per damunt les peres tallades a quarts. BON PROFIT!!



2 comentaris:

  1. Rosa 🌹 cada dia et superes, quina pinta i que ben explicat, gracies per les teves receptes

    ResponElimina