divendres, 18 de març de 2022

Mandonguilles de carn amb crema d´albergínia i "mini samfaina"

 Ingredients (per a 4 persones):

  • 400 gr de carn picada (ens sortiran unes 20 mandonguilles, meitat vedella/meitat porc)
  • 1 albergínia ben maca
  • 1 pot de "mini samfaina" (si és fet de casa millor)
  • 3 alls ( 2 per a fer les mandonguilles i l per a la crema d´albergínia)
  • una mica de julivert
  • pa ratllat
  • una molla de pa
  • un rajolí de llet
  • farina
  • el suc de 1/2 llimona
  • sal, oli, pebre negre i anet

Elaboració:

Posarem la carn picada a un bol i la salpebrem, hi afegim una miqueta de llet i una molleta de pa, ens quedaran més tendres; integrem tot bé i hi afegim el julivert ben picadet. Ja podem fer les mandonguilles; les enfarinarem, passarem per pa ratllat i fregirem. Reservem.

L´albergínia la posarem al forn ben sucada d´oli i la deixarem fins que quedi ben escalivada ( a 180ºC durant 25-30 minuts, més que menys). Quan estigui freda li traurem la pell i la posarem al vas de la batedora junt amb la sal, una mica de pebre, els alls laminats i el suc de la llimona; integrem tot bé i reservem.

Ja només ens caldrà muntar el plat: posem a la base una bona cullerada de la crema, damunt, amb un cèrcol metàl·lic, hi posem la samfaina, al seu voltant les mandonguilles i si ens queda crema farem unes flors que, empolvorarem amb anet, QUE US VAGI DE GUST!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada