Ingredients (per a 4 persones):
- 400 gr de carn picada (ens sortiran unes 20 mandonguilles, meitat vedella/meitat porc)
- 1 albergínia ben maca
- 1 pot de "mini samfaina" (si és fet de casa millor)
- 3 alls ( 2 per a fer les mandonguilles i l per a la crema d´albergínia)
- una mica de julivert
- pa ratllat
- una molla de pa
- un rajolí de llet
- farina
- el suc de 1/2 llimona
- sal, oli, pebre negre i anet
Elaboració:
Posarem la carn picada a un bol i la salpebrem, hi afegim una miqueta de llet i una molleta de pa, ens quedaran més tendres; integrem tot bé i hi afegim el julivert ben picadet. Ja podem fer les mandonguilles; les enfarinarem, passarem per pa ratllat i fregirem. Reservem.
L´albergínia la posarem al forn ben sucada d´oli i la deixarem fins que quedi ben escalivada ( a 180ºC durant 25-30 minuts, més que menys). Quan estigui freda li traurem la pell i la posarem al vas de la batedora junt amb la sal, una mica de pebre, els alls laminats i el suc de la llimona; integrem tot bé i reservem.
Ja només ens caldrà muntar el plat: posem a la base una bona cullerada de la crema, damunt, amb un cèrcol metàl·lic, hi posem la samfaina, al seu voltant les mandonguilles i si ens queda crema farem unes flors que, empolvorarem amb anet, QUE US VAGI DE GUST!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada