Aquest plat té unes quantes elaboracions però, la veritat, val i molt la pena, us animeu??
Ingredients (per a 4 persones):
- 1 kg de patates
- 5-6 costelles de porc, fetes al forn
- 12 figues seques
- 1 ceba tendra ben grossa
- 200 ml de crema de llet o nata
- 200 ml de llet
- 2 cullerades de mel de romaní
- cibulet, julivert, el que més us agradi
- pa ratllat
- sal, oli i pebre negre
Elaboració:
La costella, si podem tenir-la cuita, millor, doncs és el que més estona costa; la posarem al forn salpebrada amb un bon raig d´oli i a 170-180ºC durant uns 40-50 minuts, més que menys.
Anem a fer la "parmentier" de patata. Rentem bé les patates, les courem amb la seva pell i quan comencin a bullir comptarem uns 25 minuts, o bé, punxarem amb la punta d´un ganivet i si entra amb facilitat, ja estaran cuites. Les escorrem, les deixem refredar i després les pelem. Tot seguit les passarem pel passapuré o les aixafem amb una forquilla i reservem a un bol.
En un cassó petit escalfem la crema de llet, la llet i la mantega, barregem amb la patata, fins que quedi tot ben integrat, rectificant de sal i pebre, si cal.
Quan tinguem les costelles de porc tèbies, les desossarem i esmicolem la carn, que també reservarem.
Ara hidratarem les figues: les posarem amb aigua calenta uns 10 minuts, després les escorrem i picarem ben fines.
I ja per últim, agafarem una cassola amb un bon raig d´oli i sofregirem la ceba ben picada; tot seguit hi afegirem les fiques i la mel, donarem un parell de remenades i hi posem la carn de porc i el cibulet, integrem tot bé.
Amb el forn preescalfat a 180ºC, agafem una safata i cobrim amb una mica de puré, després hi posem la carn, aixafant-la bé, tornem amb una capa de puré, empolvorem amb el pa ratllat i ho posem al forn, durant uns 20 minuts. Està DELICIÓS!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada