dimecres, 16 de març del 2022

Parmentier amb costella de porc, figues i mel

 Aquest plat té unes quantes elaboracions però, la veritat, val i molt la pena, us animeu??

Ingredients (per a 4 persones):

  • 1 kg de patates
  • 5-6 costelles de porc, fetes al forn
  • 12 figues seques
  • 1 ceba tendra ben grossa
  • 200 ml de crema de llet o nata
  • 200 ml de llet
  • 2 cullerades de mel de romaní
  • cibulet, julivert, el que més us agradi
  • pa ratllat
  • sal, oli i pebre negre

Elaboració:

La costella, si podem tenir-la cuita, millor, doncs és el que més estona costa; la posarem al forn salpebrada amb un bon raig d´oli i a 170-180ºC durant uns 40-50 minuts, més que menys.

Anem a fer la "parmentier" de patata. Rentem bé les patates, les courem amb la seva pell i quan comencin a bullir comptarem uns 25 minuts, o bé, punxarem amb la punta d´un ganivet i si entra amb facilitat, ja estaran cuites. Les escorrem, les deixem refredar i després les pelem. Tot seguit les passarem pel passapuré o les aixafem amb una forquilla i reservem a un bol.

En un cassó petit escalfem la crema de llet, la llet i la mantega, barregem amb la patata, fins que quedi tot ben integrat, rectificant de sal i pebre, si cal.

Quan tinguem les costelles de porc tèbies, les desossarem i esmicolem la carn, que també reservarem.

Ara hidratarem les figues: les posarem amb aigua calenta uns 10 minuts, després les escorrem i picarem ben fines.

I ja per últim, agafarem una cassola amb un bon raig d´oli i sofregirem la ceba ben picada; tot seguit hi afegirem les fiques i la mel, donarem un parell de remenades i hi posem la carn de porc i el cibulet, integrem tot bé.

Amb el forn preescalfat a 180ºC, agafem una safata i cobrim amb una mica de puré, després hi posem la carn, aixafant-la bé, tornem amb una capa de puré, empolvorem amb el pa ratllat i ho posem al forn, durant uns 20 minuts. Està DELICIÓS!!!




 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada