dimarts, 15 de març del 2022

Crema de verdures amb els seus cruixents

 Ingredients (per a 4 persones):

  • 2 patates
  • 2 pastanagues
  • 1 tall de carabassa
  • 1/2 moniato
  • 150 gr de bajoques 
  • 1 carabassó ben maco
  • 1 ceba tendra
  • unes fulles de bleda
  • una mica de crema de llet o bé nata líquida
  • un tros de formatge
  • sal, oli i pebre negre

Elaboració:

Agafarem totes les verdures i les tallarem ben petites, a daus; les posarem a una cassola amb un bon raig d´oli d´oliva i les sofregirem una miqueta, salpebrem i ja podrem tirar-hi l´aigua, deixant que es coguin bé.

Mentrestant, agafarem una pastanaga, un trosset de carabassa, unes quantes bajoques, un tros de moniato i una patata i les tallarem amb una mandolina o bé amb un pelador de verdures i les posarem a hidratar amb aigua ben freda.

Quan les verdures estiguin cuites, traurem, si és necessari, una mica del brou de la cocció i passarem per la batedora, hi posarem una mica de formatge i acabarem d´emulsionar bé la crema. Ho passarem pel colador xinès, doncs queda més fina.

Tot seguit agafarem les verdures hidratades, les passarem per un paper absorbent i anirem fregint a una cassola ambforça oli o a una fregidora.

I ja ho tenim, només ens quedarà emplatar; posem la crema, per sobre hi posarem les verdures cruixents, salpebrem i hi tirarem un rajolí de crema de llet o nata, si ens hi agrada, és clar, BON PROFIT!!



1 comentari:

  1. Felicitats Rosa, els teus plats són espectaculars, ara ja no tinc excusa per posar-me a cuinar, amb aquesta manera que tens d'explicar-ho dona gust.

    ResponElimina