dijous, 17 de març del 2022

Fesols cuits amb punxegudes, gambetes i maionesa de julivert

 Ingredients (per a 4 persones):

  • 400 gr de fesols cuits
  • 250 gr de punxegudes (llengua de bou)
  • 200 gr de gambetes 
  • 2 alls (1 més per a fer la maionesa)
  • 1 ou
  • 1 menat de julivert
  • 1 rajolí de vinagre blanc
  • sal, oli i pebre negre

Elaboració:

Si els fesols els tenim ja cuits, avançarem molt en l´elaboració de la recepta, doncs és el que costa més de coure.

Posarem els dos alls laminats a una paella amb força oli i els farem ben daurats; tot seguit hi posarem les gambetes, salpebrarem i donarem uns quants tombs, les traurem  i hi afegim les punxegudes, també salpebrarem i deixarem coure una estona, uns 15-20 minuts, aproximadament.

Anem a fer la maionesa: posem al vas de la batedora l´ou, l´all, el vinagre, la sal, una mica de pebre negre, el julivert i un bon raig d´oli, emulsionem tot i ja la tenim. Ja només ens caldrà muntar el plat; posem a la base els fesols, damunt les punxegudes i les gambetes, regarem amb l´oli restant de la cocció i per acabar, hi posem la maionesa de julivert,. Tot  "a punt" per a gaudir-lo, ÀNIMS!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada