diumenge, 13 de novembre del 2011

Cigrons amb bolets

Ingredients (per a 4 persones):
  • 3/4 de kilo de cigrons cuits
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 2-3 grans d´all
  • 4 talls de cansalada fumada
  • bolets de temporada (aquesta temporada no ha estat massa bona, seran de pot)
  • 1 gotet de vermut
  • sal. oli i pebre
Elaboració:

   Per a fer el sofregit, agafem la ceba el porro i els alls i ho possem a la cassola tallat tot ben petit i amb un bon raig d´oli; quan estigui tot ben doradet, hi afegirem la cansalada talladeta a daus i també la sofreguirem.
A part, en una paella, hi tirarem la barreja de bolets, els fregirem una mica i els reservarem. Quan el sofregit estigui enllestit, li tirarem els cigrons escorreguts i els passarem una miqueta; quan haguin agafat el gustet del sofregit, li tirarem els bolets i tot seguit el gotet del vermut, deixarem que s´ofegui una mica l´alcohol i tot seguit hi tirarem aigua mineral, cubrint els cigrons, deixarem qie facin un bon "xup-xup" i després baixarem el foc i deixarem coure tot junt durant 15-20 minutets. És un plat que es pot menjar amb cullera, si agrada caldoset o  bé amb forquilla, si deixem ofegar tot el suquet, peró de totes maneres ho trobareu de lo més bo, animeu-vos!!!

Patates a la provençal

Ingredients (per a 4 persones):
  • 8 patates
  • 1 ceba mitjana
  • 1 porro
  • 4 talls de cansalada fumada
  • 4-5 grans d´all
  • 2 tomàquets madurs
  • sal. oli. pebre i una mic d´orenga
  • un pols de formatge ratllat (el parmesà hi dona un puntet molt bo)
Elaboració:

   Rentem les patates, les partim pel mig, hi posem una mica de sal, pebre i un rajolí d´oli i amb el forn precalentat a 190º C i les deixem coure entre 40-50 minuts.
Per a fer el sofregit, agafem l´all, el porro i la ceba tallada ben petita i ho posem tot a daurar una estoneta; quan la ceba estigui transparent, hi tirarem els daus de cansalada i el tomàquet, salpebrarem i també hi tirarem una mica d´orenga. Al traure les patates del forn les buidarem una mica i la patata que traguem, l´afeguirem a la farsa, li donarem una remenadeta i tot seguit farcirem les patates li tirarem una mica de formatge ratllat i gratinarem fins que les patates quedin ben rosses; au, doncs, ja podem portar-les a taula!!!

diumenge, 9 d’octubre del 2011

Crestes de bacallà amb pa de motlle i melmelada de tomàquet

Ingredients (per a 4 persones):
  • 16 crestes
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 2 grans d´all
  • 1 ceba
  • 125-150 grams de bacallà remullat
  • 3-4 cullerades de salsa de tomàquet
  • 1 ou per pintar
  • 4 llesques de pa de motlle fetes a triangles
  • melmelada de tomàquet
  • una mica de mozzarella per a fondre damunt del pa
  • sal, oli i pebre
Elaboració:

   Agafem el pebrot vermell, el verd la ceba i els alls i ho tallem a daus ben petits; seguidament ho courem a la paella amb una mica de sal i oli i pebre. Passats uns 20-25 minuts, hi tirarem la salsa de tomàquet i després el bacallà també fet a trossos ben petitets.
Agafem les crestes i amb una cullera anem omplint amb la farsa que hem preparat i tanquem amb una forquilleta les vores, pintem amb una mica d´ou batut i enfornarem uns 10-15 minuts, fins que estiguin ben "torradetes".
   Per a preparar els triangles de pa de motlle, tallem les llesques en forma de triangle, és clar, les torrarem al forn una miqueta i tot seguit les pintarem amb la melmelada de tomàquet, posant-hi al damunt un triangle de formatge, també; en muntarem un altre i el posarem al revés, que quedi ben bonic. Abans de servir el plat, ho posarem 10 segons al forn o micro i ja està, de ben segur que ho provareu i en gaudireu!!!

Amanida de ganyims

Ingredients (per a 4 persones):
  • 1 mota d´enciam
  • 4 tomàquets pera (són molt dolços)
  • 4 ous durs
  • filets de ganyims dessalats
  • sal, oli i vinagre 
Elaboració:

   Rentem l´enciam i el posem a escórrer, posem mentrestant els ous a bullir, tallem el tomàquet a làmines llargues i els ganyims els esmicolem una mica amb la ma. Ja està, no hi ha cap més secret, muntarem el plat, posant-hi l´enciam devall de tot i a les vores els ganyims i el tomàquet, al mig hi posarem l´ou dur, tallat per la meitat, a quarts, bé a rodanxes, com vulgueu. Amanirem amb sal, oli i vinagre o bé fer una vinagreta amb mòdena, també pot ser interessant. Bon profit!!!

Pizza marinera

Ingredients (per a 4  persones):
  • 1 full de pizza fina ja preparada
  • 1 ceba
  • 1/2 pebrot verd
  • salsa de tomàquet (si pot ésser casolà, millor)
  • 1 tros de rap fet a daus
  • 10-12 gambes partides per la meitat
  • 1 grapat de cloíses
  • sal, oli i pebre negre
Elaboració:

   Tallarem la ceba i el pebrot a juliana i la caramelitzarem una bona estona amb una mica de sal i pebre; tot seguit, agafarem el tomàquet i l´escamparem damunt de la fulla de pizza, afeguirem la ceba i el pebrot bern potxats i ho enfornarem uns 5-10 minuts. Traurem del forn i anirem a muntar la pizza, primer les molletes del rap, després les gambes i per últim les cloïses tancades, que prèviament haurem posat una estona en un bol en aigua i sal, perquè deixin anar tota la terra.
Ho entrarem al forn uns 8-10 minuts, fins que veurem que les cloïses estan ben obertes i voilà ja està la pizza que de segur que us escantarà!!!

diumenge, 7 d’agost del 2011

Milfulls de poma amb fumats i paté d´anxova

Ingredients (per a 4 persones):
  • 4 pomes tipus "golden"
  • 100 grams de salmó fumat
  • 100 grams de bacallà fumat
  • paté d´anxova
  • torradetes de pa
  • unes cullerades de caviar negre
  • unes quantes tàperes
  • unes fulles de julivert per a guarnir el plat

Elaboració:

Rentem les pomes ben netes i les deixem amb la pell, les hi traurem el cor, si pot ser amb l´aparell millor, doncs queda la llesca més maca; tallarem les pomes a llesques, els fumats els farem a quadrets, així, a l´hora de montar els plats,  farà més bonic. Anirem alternant una llesca de poma amb el salmó, després una altra llesca amb el bacallà i així fins a repetir una altra vegada i finalment, damunt, hi posarem una mica de paté d´anxova i una fulleta de julivert, acompanyarem amb les torradetes sucades amb el paté i el caviar i farem unes "roses de salmó" i hi afegirem unes tàperes. Animeu-vos, és molt fàcil de preparar i si os agraden els contrastos, és sorprenent el gust en boca de la poma amb els fumats.

Paella de marisc

Ingredients(per a 4 persones):
  • 8 gambes o llagostins
  • 4 escamarlans
  • 1 grapat de musclos
  • 2 sípies 
  • 1/2 pebrot vermell
  • 3 o 4 alls
  • 400 grams d´arròs (com a 4 tasses de tallat)
  • el doble de fumet de peix, si pot ser de roca (de 8 a 10 tasses)
  • julivert
  • sal, oli i pebre negre
 Elaboració:

Obrirem els musclos amb una mica d´aigua i mentrestant, passarem per la paella el marisc (les gambes o llagostins i els escamarlansben salpebrat; quan estigui el traurem i amb el mateix oli hi tirarem la sepia, que haurem tallat a daus, tot seguit hi afegirem el pebrot vermell tallat ben petit, també els alls laminats; ho deixem fer tot ben rosset i a continuació hi tirem l´arròs, el remenarem una mica i també hi tirarem el colorant alimentari, si us agrada. Tot seguit, tirarem el brou ben calent que no es pari la bullida i els primers 10 minuts el tindrem a foc ben fort, els 10 últims a foc ben fluixet. Només ens queda tirar-hi el julivert i guarnir-ho amb el marisc per damunt de la paella, apa agafeu un Bach semi-dolç, a mí, particularment, m´agrada molt i a disfrutar-ho.