dissabte, 19 de febrer del 2011

Xipirons amb fabetes "baby"

  El dimecres 16 de febrer ens va deixar un cuiner molt estimat per tots i de gran renom a nivell català i arreu del món, Santi Santamaria i per això jo i avui, vull dedicar-li a ell i a tots vosaltres una recepta molt fàcil de fer i molt bona, unes fabetes amb xipirons, en honor al restaurant que ell va veure néixer a Sant Celoni, "El racó de can fabes".

    Ingredients:
  • 1 kg de xipirons
  • 1 pot de fabetes "baby" 
  • 3 cebes mitjanes
  • 2 o 3 gand d´all
  • 1 gotet de vi blanc
  • oli, sal i pebre 
     El.laboració:

      Tallem la ceba en juliana, ben fineta juntament amb els alls i en una cassola ho posem tot a daurar; a la meitat de la cocció s´hi tiren els xipironets i ho rectifiquem de sal i pebre; passats 5 minutets, hi afeguim el vi blanc deixant que s´ofegui una miqueta el vi i, mentrestant, rectifiquem les fabetes i les bullim uns 10 minuts més, tot seguit les escorrem i les afeguim dins la cassola, deixant que faci un "xup-xup" durant uns 10 minuts més. I com a cada recepta, us invito a compartir-ho amb un vinet blanc o bé un "lambrusco" que també pot ésser interessant, BON PROFIT!!!  
   

2 comentaris: