diumenge, 13 de febrer del 2011

Amanida d'escarola amb pera i roquefort

Aquest plat, encara que sembli molt feixuc, és de lo més refrescant, ja que el formatge que hi posem pot resultar una mica carregòs; si el voleu canviar per un altre de més suau, endavant, segur que encara el disfrutareu més.

Ingredients:  
  •     Fulles d´escarola ben netes i eixutes
  •     Un tros de formatge de roquefort (opcional)
  •     Unes nous a trocets per a fer la vinagreta
  •     Oli, sal i una mica de vinagre balsàmic de Mòdena 
  •     Làmines de pera de l´anomenada "conference"
 
 El.laboració:

       Podríem començar fent la vinagreta del plat, doncs feta una mica abans de montar el  platat, quedarà més gustosa; posarem en un recipient una part d´oli per mitja de vinagre, sal, pebre (si ens agrada) i ho barrejarem ben lligat amb unes "varilles". Seguidament ja podrem anar a montar el plat, tot el fons del plat anira cobert de l´escarola, hi afegirem la pera i finalment les nous trossejades, tirarem la vinagreta per damunt i ho podrem guarnir amb un parell de nous partides per la meitat.
       Doncs bé, només desitjar-vos un bon profit i ho podeu regar amb un Blanc Pescador.

3 comentaris:

  1. La foto molt xula, ...però això s'ha de probar!!!!!

    ResponElimina
  2. Ah, però per a mi sense roquefort, plis

    ResponElimina
  3. Hola Rosa:
    M'he alegrat moltíssim que t'hagis decidit a fer el blog, pots estar segura que seràs una gran referència culinaria per a mi, tot i que coincideixo amb la Mercè amb el tema del roquefort.
    Espero ser tant bon alumne teu de cuina com tú ho has estat d'informàtica (al final hem invertit els papers).
    Si necessites alguna cosa ja saps con contactar amb mí.
    Ànims.

    ResponElimina