dimarts, 15 de febrer del 2011

Ahir Sant Valentí,avui Sant Faustí

Segons conta la història, diuen que Sant Valentí és el patró dels enamorats perqué en temps de guerra, va ésser qui casava les parelles que estaven a l´exili o alguna cosa semblant a això, peró bé, això no em perturba lo menys mínim, doncs ahir no vaig preparar res d´especial, per què no deleïtar als teus amb un bon sopar el dia de Sant Agustí, que és avui. Podríem fer uns  lloms de bacalla amb una beixamel de sobrassada:
   
     Ingredients:
  •   Uns lloms de bacallà dessalat
  •   Una cullerada de farina, una mica de llet, sal, oli, nou moscada i una bona cullerada de sobrassa
  •   Un grapadet de formatge ratllat ( emmental, gruyére, el que més agradi )

    El.laboració:
 
      En una paella, passem els lloms una mica enfarinats peró no els fregim molt quedarien massa eixuts; tot seguit, agafarem un cassó i anirem fent la beixamel, hi posarem un rajolinet d´oli, si pot ser d´oliva, és clar, la cullerada de farina i la sal, després hi afegirem la llet i la nou moscada ( a mi, particularment, m´agrada força el sabor que li dóna a la beixamel i quan estigui tot ben lligat amb les "varilles" hi posarem la sobrassada.
      Agafarem una safata per anar al forn hi disposarem el bacallà i damunt el naparem (cubrirem tot ) amb la beixamel i espolsarem amb el formatge; amb uns 10-15 minuts VOILÀ ja tindreu el bacallà, res més que us vagi molt de gust i ho podem acompanyar amb un blanc d´agulla o una copa de cava ben fresqueta.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada