dimarts, 29 de gener del 2013

Pollastre farcit amb bolets

Ingredients (per a 4 persones):
  • 1 pollastre desossat
  • 1 pebrot vermell escalivat
  • 1 grapadet de prunes sense pinyol
  • 1 tall de llonganissa, llarg, més o menys. com el pollastre
  • 2 ous durs
  • 1 pot de bolets, els que més us agradin
  • 1 llauna de cervesa
  • 3 cebes mitjanes
  • 1 pastanaga
  • 1-2 tomàquets
  • 1 malla de cuina per embolicar el pollastre
  • 1 rajolí de llet
  • sal, oli i pebre 


 Elaboració:

Amb el pollastre ben obert, el salpebrem, hi posem la llonganissa, el pebrot ( a tires), els ous i les prunes. Caragolem el pollastre i el posem dins la malla; tot seguit, daurarem el pollastre només amb l´oli, pels 4 cantons, tot seguit, hi tirarem la ceba, la pastanaga i els tomàquets, tallats a trossos.
Quan estigui tot ben potxadet, hi afegirem una mica d´aigua i quan se l´hagi beguda tota, hi tirarem la cervesa o bé un gotet de vi blanc, el que més us agradi. Posarem el foc ben baix i anirem coent durant uns 60-80 minuts; també anirem punxant i quan vegem que no hi surt aigua de dins, ja està.
Això, és bo fer-ho unes quantes hores abans, la nit abans o bé de bon matí. Quan és ben fred, el tallem, el passem a la cassola, triturem la salsa i hi afegirem un rajolí de llet, si és necessari, que la salsa hagi quedat massa espesa; tirem pel damunt del pollastre i deixem fer xup-xup durant uns 20-25 minuts. Seguidament, hi tirarem els bolets, que prèviament haurem passat una mica per la paella, o l´acompanyament que més us agradi. Que us sembla si ho acabem d´arrodonir amb un rosat ben fresquet???


2 comentaris:

  1. Ara mateix estic veient la recepta i...estoy exacerbada¡¡¡¡¡
    Saps fer florons...?

    ResponElimina
  2. Hola, Rosa!!! T'acabo de descobrir!!! jo també sóc bloggera!! i també de la Ribera!!!!
    Em quedo per aquí, seguint-te!!!! Salut!!!
    Per cert...el pollastre té una bona pinta......mmmmm..
    Olga

    ResponElimina