- 1 pollastre desossat
- 1 pebrot vermell escalivat
- 1 grapadet de prunes sense pinyol
- 1 tall de llonganissa, llarg, més o menys. com el pollastre
- 2 ous durs
- 1 pot de bolets, els que més us agradin
- 1 llauna de cervesa
- 3 cebes mitjanes
- 1 pastanaga
- 1-2 tomàquets
- 1 malla de cuina per embolicar el pollastre
- 1 rajolí de llet
- sal, oli i pebre
Elaboració:
Amb el pollastre ben obert, el salpebrem, hi posem la llonganissa, el pebrot ( a tires), els ous i les prunes. Caragolem el pollastre i el posem dins la malla; tot seguit, daurarem el pollastre només amb l´oli, pels 4 cantons, tot seguit, hi tirarem la ceba, la pastanaga i els tomàquets, tallats a trossos.
Quan estigui tot ben potxadet, hi afegirem una mica d´aigua i quan se l´hagi beguda tota, hi tirarem la cervesa o bé un gotet de vi blanc, el que més us agradi. Posarem el foc ben baix i anirem coent durant uns 60-80 minuts; també anirem punxant i quan vegem que no hi surt aigua de dins, ja està.
Això, és bo fer-ho unes quantes hores abans, la nit abans o bé de bon matí. Quan és ben fred, el tallem, el passem a la cassola, triturem la salsa i hi afegirem un rajolí de llet, si és necessari, que la salsa hagi quedat massa espesa; tirem pel damunt del pollastre i deixem fer xup-xup durant uns 20-25 minuts. Seguidament, hi tirarem els bolets, que prèviament haurem passat una mica per la paella, o l´acompanyament que més us agradi. Que us sembla si ho acabem d´arrodonir amb un rosat ben fresquet???
Ara mateix estic veient la recepta i...estoy exacerbada¡¡¡¡¡
ResponEliminaSaps fer florons...?
Hola, Rosa!!! T'acabo de descobrir!!! jo també sóc bloggera!! i també de la Ribera!!!!
ResponEliminaEm quedo per aquí, seguint-te!!!! Salut!!!
Per cert...el pollastre té una bona pinta......mmmmm..
Olga