dijous, 4 d’abril del 2013

Rosquilles de cassola

Ingredients:
  • 4 ous
  • 2 tasses d´oli
  • 2 tasses d´anís
  • 2 tasses de sucre
  • 1 tassa de llet
  • 2 sobrets de llevat en pols
  • 900 gr. de farina, aproximadament, més uns 100 gr. per enfarinar les mans
Elaboració: 

En un bol, tirem tots els ingredients, els ous, l´oli, l´anís, el sucre i la llet, ho anem barrejant tot amb les mans i, últimament, hi tirem la farina barrejada amb el llevat, anem amassant tot fins que ens quedi una pasta tota uniforme. En un bol amb farina, ens enfarinem les mans, agafem un pessic de pasta, fem unes boletes, deixant-les panades de 3 a 5 minuts, llavors podrem manipular-les més fàcilment.
Seguidament, agafem cada boleta, ens enfarinem el dit i farem el forat al mig, anirem tirant a la cassola, ben plena d´oli i anirem mesurant també la temperatura; quan vegem que estan rossetes, les traiem de la cassola, les posem en un plat amb paper absorbent i, passada una estona, quan estiguin totes, les ensucrarem amb sucre en pols.
Per a guardar-les és preferible que la caixa sigui de llauna i la tapa, millor no posar.la, hi posarem un drapet de cotó, ah!!! això sí, les acompanyarem amb una bona copeta de mistela o de ranci, el que més us vingui de gust!!!

2 comentaris: