dimarts, 15 de maig del 2012

Cupcakes glassejats

Ingredients (per a 12 unitats):
  • 125 gr. de mantega ( a temperatura ambient)
  • 125 gr. de sucre
  • 2 ous grans batuts
  • 125 gr. de farina amb el llevat incorporat
  • 2 cullerades de llet
  • 1 culleradeta d´extracte de vainilla
       Ingredients per al glassejat:
  • 75 gr. de mantega
  • 2 cullerades de llet
  • 1 cullerada d´extracte de vainilla
  • 225 gr. de sucre glass tamitzat
  • colorant (opcional, queda més vistós fetes de colors variats)


Elaboració:

En un bol barregem la mantega feta pomada amb el sucre, fins que tingui una textura lleugera. Afegirem els ous batuts poc a poc i una cullerada de farina, anem tirant la resta dels ingredients i l´extracte de vainilla.
Col·loquem els motlles en una safata per anar al forn i repartim la massa en parts iguals (forn precalentat a 190º c), durant 15-20 minuts. Quan estiguin daurats, els treiem i els reservem.
Glassejat: en un bol, batrem la mantega fins que es quedi una textura molt suau, hi anirem afegint la llet, l´extracte de vainilla i anirem batent, incorporant el sucre glass. Si hi volem afegir un colorant, ho farem gota a gota, fins donar amb el color que ens agradi. Amb una pala posarem el glassejat des de el centre de la cupcake fins al costat, després a l´altre costat i últimament, anirem fent ones formant un remolí; també podem fer-les amb la mànega pastissera, això ja ho deixo a les vostres mans. Vinga, doncs, animeu vos a fer-les és una mica entretingudet, però val realment la pena, no trobeu?

1 comentari:

  1. Hola Rosa, sóc l'Enric de Batea, veig que vas fent cosetes al blog, me n'alegro molt.
    He vist els cupcakes i no m'he pogut estar d'escriure't. Quan tingui una estoneta porbaré la recepta, però, potser m'agradaria més que em fessis una classe presencial perquè les meves experiències amb rebosteria no han estat gaire profitoses.

    Una abraçada

    ResponElimina