dilluns, 24 d’abril del 2023

Mandonguilles i gambes amb salsa de vermut, xocolata i cacaus garrapinyats

Ingredients: (per a 4 persones):

  • 16 mandonguilles (carn picada de porc i vedella)
  • 8 gambes
  • 3-4 grans d´all
  • farina
  • 1 copeta de vermut
  • 1 llesca de pa torrat
  • 1 presa de xocolata (jo l´hi he posat del 70%)
  • 250-300 ml de brou suau o bé una pastilla de concentrat
  • sal, oli, pebre negre i pebre vermell 

Elaboració:

Primer que res, passarem una miqueta les mandonguilles per la  cassola i reservem. Tot seguit salpebrem les gambes i també les passem una mica; anem a fer la salsa. piquem els alls i sofregim, fins que quedin ben daurats, tot seguit hi tirem la farina, enrossim una mica i ja hi tirem el pebre vermell, donem un "parell de tombs" i ja hi podrem tirar el brou, deixant que faci "xup-xup" durant uns 20-25 minuts. Hi tirem el vermut i deixem que s´evapori l´alcohol i pugin els sucres, salpebrem i tot seguit hi tirem les mandonguilles i les gambes.

Anem a fer la picada: posarem al morter el pa torrat ben esmicolat, el grapat de cacaus, la xocolata i reguem amb una mica de salsa, així treballarem millor la picada; la tirem a la cassola i deixem fer un "xup-xup" durant uns 10-15 minuts. Reservem uns quants cacaus per a decorar el plat, QUE US VAGI DE GUST!!








1 comentari:

  1. Aquest plat es d'estrella Michelin que bo ha d'estar aquest contraste de sabors i textures!! Com sempre un 10 Rosa

    ResponElimina