Ingredients: (per a 4 persones):
- 2 crancs blaus
- 2-3 sípies
- 4-5 patates
- 100 gr de pèsols
- 1 ceba ben maca
- 2 grans d´all
- 3-4 cullerades de tomàquet concentrat
- 1 copeta de vi ranci ( també podeu posar-hi conyac, vi blanc,...)
- sal, oli, pebre negre i pebre vermell
Elaboració:
A una cassola hi posem els alls laminats, un bon raig d´oli i els fem ballar fins que quedin ben daurats; tot seguit hi tirarem la ceba, també tallada ben petita i ho ofegarem tot fins que quedi ben enrossit. Tot seguit hi tirem la sípia també tallada a daus, salpebrem i deixem coure uns 15 minuts. Hi tirarem el tomàquet i el cranc, fet a trossos, fem un parell de remenades i hi afegim el vi ranci; deixem que perdi l´alcohol.
Tirarem la patata, que haurem esqueixat a daus i cobrirem amb fumet de peix o bé aigua, deixant que cogui uns 30 minuts.
Si hi voleu afegir una "picadeta" ara és l´hora de fer-ho: un gra d´all, un grapadet de ametlles i avellanes, sal i julivert, piquem amb el morter i hi tirem una miqueta del brou de la cassola, deixem fer "xup-xup" uns minuts i ja està, només ens caldrà emplatar " QUE US VAGI DE GUST"
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada