diumenge, 2 d’octubre del 2022

Cassoleta de cranc blau amb sípia i patata

 Ingredients: (per a 4 persones):

  • 2 crancs blaus
  • 2-3 sípies
  • 4-5 patates
  • 100 gr de pèsols
  • 1 ceba ben maca
  • 2 grans d´all
  • 3-4 cullerades de tomàquet concentrat
  • 1 copeta de vi ranci ( també podeu posar-hi conyac, vi blanc,...)
  • sal, oli, pebre negre i pebre vermell

Elaboració:

A una cassola hi posem els alls laminats, un bon raig d´oli i els fem ballar fins que quedin ben daurats; tot seguit hi tirarem la ceba, també tallada ben petita i ho ofegarem tot fins que quedi ben enrossit. Tot seguit hi tirem la sípia també tallada a daus, salpebrem i deixem coure uns 15 minuts. Hi tirarem el tomàquet i el cranc, fet a trossos, fem un parell de remenades i hi afegim el vi ranci; deixem que perdi l´alcohol.

Tirarem la patata, que haurem esqueixat a daus i cobrirem amb fumet de peix o bé aigua, deixant que cogui uns 30 minuts.

 Si hi voleu afegir una "picadeta" ara és l´hora de fer-ho: un gra d´all, un grapadet de ametlles i avellanes, sal i julivert, piquem amb el morter i hi tirem una miqueta del brou de la cassola, deixem fer "xup-xup" uns minuts i ja està, només ens caldrà emplatar " QUE US VAGI DE GUST"







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada