dissabte, 14 de maig del 2011

Calamars farcits de marisc

Aquests calamars són de lo més deliciòs que he tastat; la meva àvia Teresa ja ens els feia de ben petita i en record a ella vaig a preparar-vos-els.

Ingredients(per a 4 perones):
  • 20  calamars
  • 1/2 kg de gambes pelades
  • 3/4 de kg de rap
  • 2 cebes mitjanes
  • 4-5 grans d´all
  • sal, oli i pebre negre
Salsa:
  • 1 ceba
  • 2-3 grans d´all
  • 1 tomàquet madur ratllat
  • 1/2 l de fumet de peix
  • sal i oli
 Elaboració:

    Agafem els calamars i els netegem, reservant les cuetes i les ales per a fer el farcit. Tallem la ceba ben fina i l´all i ho posem a coure a la cassola amb un bon raig d´oli, ho salem una miqueta i tot seguit hi afegim les gambetes, el rap, les cues i les aletes, tot ben petitet. Quan està tot ben sofregit, s´agafa tota la farsa i la embotim dins dels calamars, tancant-los amb un escuradents. Els reservem.
   Tot seguit, passarem a fer el sofregit, agafant una paella amb oli en la que hi posarem la ceba i els alls i quan estiguin una mica rossets, hi afegirem el tomàquet ratllat, una mica de sal i ho deixarem coure; passada una estona, hi afegirem una mica de fumet de peix i desprès de fer una mica "xup-xup", ho triturarem i ho passarem pel xinès.
Agafem la cassola, hi tirem la salsa i els calamars i quan faci uns 10-15 m que bull, hi afegim un gotet de vi blanc i ho tornarem a deixar fins que redueixi a una salseta una mica espesa. Seguidament, emplatarem, formant amb els calamars una estrella que quedarà molt bonic i lo més important, deliciòs. Apa doncs, que us aprofiti!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada