Ingredients(per a 4 perones):
- 20 calamars
- 1/2 kg de gambes pelades
- 3/4 de kg de rap
- 2 cebes mitjanes
- 4-5 grans d´all
- sal, oli i pebre negre
- 1 ceba
- 2-3 grans d´all
- 1 tomàquet madur ratllat
- 1/2 l de fumet de peix
- sal i oli
Agafem els calamars i els netegem, reservant les cuetes i les ales per a fer el farcit. Tallem la ceba ben fina i l´all i ho posem a coure a la cassola amb un bon raig d´oli, ho salem una miqueta i tot seguit hi afegim les gambetes, el rap, les cues i les aletes, tot ben petitet. Quan està tot ben sofregit, s´agafa tota la farsa i la embotim dins dels calamars, tancant-los amb un escuradents. Els reservem.
Tot seguit, passarem a fer el sofregit, agafant una paella amb oli en la que hi posarem la ceba i els alls i quan estiguin una mica rossets, hi afegirem el tomàquet ratllat, una mica de sal i ho deixarem coure; passada una estona, hi afegirem una mica de fumet de peix i desprès de fer una mica "xup-xup", ho triturarem i ho passarem pel xinès.
Agafem la cassola, hi tirem la salsa i els calamars i quan faci uns 10-15 m que bull, hi afegim un gotet de vi blanc i ho tornarem a deixar fins que redueixi a una salseta una mica espesa. Seguidament, emplatarem, formant amb els calamars una estrella que quedarà molt bonic i lo més important, deliciòs. Apa doncs, que us aprofiti!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada