diumenge, 29 de gener de 2017

Crema de carxofes amb timbal de patata i fesols


Ingredients ( per a 4 persones):
  • 2 kg. de carxofes
  • 1 kg. de patates
  • 1/2 ceba
  • fesols cuits
  • 100 ml. de crema de llet
  • sal, oli i pebre
Elaboració:

Netejarem primer que res les carxofes, traurem les fulles més dures i les tallarem a quarts, les passarem a una cassola, junt amb la ceba i ho sofregirem tot una miqueta. Reservarem una carxofa per a fer les "xips".
Quan estigui una mica dauradet, hi tirem l´aigua i posarem a bullir, tirant-hi un pols de sal.
A part, bullirem la patata per a fer- ne una crema ben espessa.Quant estigui, aixafarem la patata amb una forquilla. Quan la carxofa estigui bullida, la passarem per la batedora i seguidament pel colador xinés, a fi de que quedi una crema ben fina i homogènia; hi tirarem la crema de llet i rectificarem de sal i pebre, si cal.
Per últim, tallarem la carxofa que em reservat a làmines molt fines i les fregirem. Anem a fer el muntatge del plat: agafarem un aret d´acer i al fons del plat hi posem la patata ben aixafada, damunt els fesols i finalment, les xips de carxofa. Acabarem posant la crema al voltant del timbal, que us aprofiti!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada