diumenge, 7 d’agost del 2011

Arròs negre de xipirons amb pebrots del "piquillo"

Ingredients (per a 4 persones):
  • 1/2 kg de xipirons
  • 400 gr. d´arròs
  • 1 l. d´aigua mineral
  • 1 ceba
  • 2 o 3 alls
  • 1 llauna de pebrots del piquillo
  • 2 bossetes de tinta de calamar
  • 1 gotet de vi blanc
  • sal, oli i pebre
Elaboració:

   Agafem la ceba i la tallem a daus ben petita, la posem a la cassola i la fem ben rossa, junt amb els alls, tot seguit hi afegim els xipirons tallats també ben petits, els salpebrem una mica i seguidament hi afegim el vi, quan hagui reduít una mica, li tirarem l´arròs i ho sofreguirem una mica més. Després hi tirarem l´aigua i els primers 10 minuts deixem bullir a foc fort i els 10 restants a foc lent. Tapem una mica la cassola i mentrestant anirem a emplatar, posarem el pebrot partit en 4 triangles al fons del plat, en forma d´estrella i damunt, si tenim un motlle, li posarem l´arròs dins i farem una mica de pressió, traurem el motlle i voilà!!!, ja està acabat el plat, que el podem regar amb un "lambrusco" o bé un cava rosat molt molt fresquet, bon profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada