dijous, 15 de gener del 2015

Paquet de pasta fil.lo amb botifarra i formatge de cabra


Ingredients (per a 4 persones):
  • 2 fulles de pasta fil.lo
  • 200-250 gr. de botifarra negra de carn
  • 1 rull de formatge de cabra
  • 1 ceba
  • alls
  • sal, oli i pebre

Elaboració:


En una paella sofregim la ceba amb els alls fins que quedi tot ben rosset, tot seguit, hi afegirem la la botifarra que, prèviament li haurem tret la pell i esmicolat ben petita.
Remenarem una mica i li afegirem el formatge, també esmicolat, remenarem tot i reservem.
Agafem cada una de les fulles de pasta fil.lo i la partirem per la meitat, omplirem cada fulla amb la farsa que hem preparat i la tancarem com un sobre.
Pintarem amb una mica d´oli i enfornarem a 200 ºC, fins que es facin rossets, de 10 a 15 m. Podem acompanyar els paquets d´un raïm negre o bé alguna cosa que ens doni frescor al plat, doncs és bastant consistent!!


Rap arrebossat amb xips de moniato


Ingredients (per a 4 persones):
  • 12 talls de rap
  • 1 moniato
  • 2 ous
  • farina
  • sal, oli i pebre
 Elaboració:


Primer que res, posarem sal i pebre al rap i reservem. Tot seguit, pelarem el moniato i el tallarem ben fi amb la mandolina, si no en tenim, ho tallarem a ma ben finet. Batrem els ous, hi posem una mica de sal i començarem a arrebossar, primer per la farina i després per l´ou.
Quan acabem amb el rap, reservarem en lloc calent i anirem a preparar les xips de moniato; amb una paella en oli ben calent els anirem fregint i ja està, montarem el plat, posant-hi els talls de rap en un costat i a l´altre un muntet de les xips de moniato, que us aprofiti!!