dijous, 21 de novembre del 2013

Brandada de bacallà amb "olivada" i tomates "cherry"


Ingredients (per a 4 persones):
  • 400 grs. de bacallà remullat, dessalat
  • 1 pot d´olives negres, sense pinyol
  • tomates "cherry"
  • 8 llesques de pa tipus "baguette" per a torrar al forn
  • sal, oli i pebre
  • 2-3 alls ben grossos
  • una mica de crema de llet
  • 2 bastons de formatge parmesà
Elaboració:


Agafarem el bacallà i l´esmicolarem ben petit, a part, en una paella, hi posarem oli amb els alls , que agafin color daurat; tot seguit, agafarem el vas de la batedora i triturarem el bacallà amb l´oli i els alls (quan estigui tot ben triturat hi  tirarem la crema de llet, poc a poc, que no ens quedi la brandada massa clara).
A part, passarem també les olives per la batedora amb un bon raig d´oli i una mica de pebre. Torrarem les llesques al forn i ja només ens caldrà emplatar.Amb un aret redó, posarem la brandada, després les llesques de pa torrar, les tomates i finalment, la olivada pel damunt. Animeu-vos, el joc de contrastes el teniu més que assegurat!!!

Crema de carabassa amb tiretes de bacó


Ingredients (per a 4 persones):
  • 300-400 gr. de carabassa
  • 3-4 pastanagues
  • 1 patata mitjana
  • 1 ceba
  • 1 all
  • 3-4 llesques de bacó fumat, o com més us agradi
  • sal, oli i pebre
Elaboració:


Primer que res, agafarem la carabassa, les pastanagues, la patata, ceba i all i ho tallarem ben petit, bé, a daus i ho posarem a una cassola amb un bon raig d´oli, sofregirem tot una mica i quan estigui daurat, tirem l´aigua o bé un brou suau d´au. Quan bulli l´aigua, abaixarem el foc i deixarem coure de 30 a 45 minuts, ben bons.
A part, agafarem una paella i sense oli, ja que el bacó ja porta molt de greix, el tallarem i el passarem una mica per la paella.
Quan la carabassa estigui toba, només caldrà, triturar-ho tot i si ens hi agrada, podem posar-hi un formatget o un pols de formatge ratlla, una mica de pebre i sal, si cal. Emplatem i tirem els trossets de bacó pel damunt de la crema, apa doncs, que us vagi de gust!!!, ara que ja comença a fer fred, es posa de meravella!!

dilluns, 11 de novembre del 2013

Amanida tèbia d´escarola amb calamarcets i ceba rebossada


Ingredients (per a 4 persones):
  • 1 escarola ben tendra
  • 1-2 cebes mitjanes
  • 8-10 calamars
  • 4 llesques de pa fregit
  • 12 tomates "cherry"
  • una mica de farina per arrebossar
  • sal i oli
Elaboració:


Primer que res, rentarem les fulles d´escarola i les tomates i ho posarem amb aigua. Seguidament, tallem les cebes a rodanxes, lo més fines possible, les salem una miqueta i les passem per la farina; les fregim i posem damunt d´un paper absorbent. Tot seguit, fregirem els calamars que, prèviament, els hem posat a escórrer i amb sal i pebre. També fregirem el pa, que quedi ben dauradet i ja només ens queda muntar el plat, això sí, perquè l´amanida quedi ben bona, s´ha de fer al moment, té que estar recent fet i també si li voleu fer una vinagreta per acompanyar, jo la vaig fer ben senzilla: una mica de vinagre, oli, sal i pebre..si hi voleu posar una mica de suc de taronja, això ja és a gust vostre. venga, proveu-la de fer, ara que vénen els dies fresquets, anirà de meravella!!!