dilluns, 12 de novembre del 2012

Timbal de patata trinxada amb "nero di sepia" i cruixent de pernil salat

Ingredients (per a 4 persones):
  • 4 patates ben maques
  • 6 talls de cansalada fumada o normal. com més us agradi
  • una mica de ceba
  • 4 talls de pernil salat, ben primet
  • la pasta "nero di sèpia", en "tallarines" o el més us agradi
  • un tros de formatge parmesà
  • sal, oli i pebre.

Elaboració:

Primer que res, agafarem la patata i la posarem a bullir en una cassola , millor amb pell. Mentrestant, tallarem la cansalada i la ceba i ho passarem per la paella, posarem les tallarines a bullir, també.
   Seguidament, pelarem la patata, l´aixafarem ben fineta i ho barrejarem amb la cansalada, salpebrarem una mica i anirem a muntar el plat agafant un aret, de la mida que nosaltres vulguem, l´omplirem de la patata pressionant una mica per a que quedi ben compacte; mentrestant també tindrem el pernil al forn, esperant que quedi ben dauradet. Tot seguit, hi posarem les tallarines que, prèviament hem escorregut ben bé, per damunt de la patata, ratllarem el parmesà per damunt i, finalment, ho acabarem amb el cruixent de pernil salat, regarem el plat amb una mica d´oli amb all i julivert, si ens agrada i acompanyarem amb unes torradetes. Per a beure, un blanquet ben fresc o també un cava "super-fresc", es que a mi el cava....doncs, bon profit!!!

dijous, 1 de novembre del 2012

Panellets "Cal Fusté"

Avui dia 1, festivitat de Tot Sants, quasi bé que podríem dir-ne també festa de la castanyada i dels panellets, sí que la revetlla ha passat, però com que hi han 3 dies més de festa, aprofito per enviar-vos aquesta recepta i animar-vos a provar de fer-los.

Ingredients:
  • 1 kg d´ametlla molta
  • 800 grams de sucre
  • 300 grams de patata
  • 1 ou sencer batut
  • una mica de ratlladura de llimona o essència
  • unes cireres verdes i vermelles
  • uns pinyons
  • trossets de codonyat
Elaboració:

Primer que res, bullirem la patata amb una mica d´aigua i quan estigui l´aixafarem ben fineta i tot seguit li afegirem el sucre, després l´ametlla, ho barregem tot i finalment hi tirem l´ou i la llimona, Després ja és cosa de cadascú de fer les boletes i posar-hi en unes cirera vermella, verda, un tros de codonyat, de pinyons, que son els més bons, oi?; au vinga, si no sabíeu que fer aquest vespre, ja us he trobat una mica de feina, de bon fer, ehhhh!!!

Cuixa de corder farcida amb vi ranci

Ingredients (per a 4 persones):
  •  1 cuixa de corder desossada
  • 6-7 talls de cansalada fumada
  • pebrot vermell escalivat
  • 16-20 prunes, amb o sense pinyol (per al farcit i acompanyament)
  • 2 cebes
  • 2 porros
  • 2 pastanagues
  • 3-4 alls
  • 1 got de vi ranci (de 250ml)
  • 1/2 got de vi dolç
  • sal, oli i pebre


Elaboració:
Agafem la cuixa i la salpebrem, hi posem la cansalada, el pebrot i les panses, ho encaragolem bé i lliguem amb fil; la posem a la cassola amb tota la bressa, ho rostirem tot junt durant uns 40-45 minuts. Passat aquest temps, ho posem tot en una safata de forn i regarem amb els vins i de tant en tant anirem punxant perquè els sucs vagin sortint de la cuixa.
   Passada una bona estona, passarem tota la bressa per la batedora i seguidament pel xinès i quan la cuixa estigui ben freda, la tallarem a talls, no massa finets per això, damunt hi tirarem la salsa i ho acompanyarem amb unes prunes, també amb uns bolets de temporada, el que us vingui més de gust. BON PROFIT!!!