dilluns, 11 de juny del 2012

Amanida d´enciam amb flocs integrals,formatge,codonyat i vinagreta de mòdena

Ingredients (per a 4 persones):
  • 1 enciam (si volem fer una barreja, també quedarà més divertit)
  • 4 talls gruixuts de formatge (de cabra, manxec, com vulgueu)
  • un grapat de flocs integrals
  • 4 talls de codonyat
  • sal, oli, pebre i vinagre de Mòdena
Elaboració:

   Rentem bé l´enciam i el posem a una escorredora; mentrestant, agafem els flocs i en una paella amb una mica d´oli, els fregirem una mica i tot seguit hi afegim els daus de formatge, remenant-ho tot fins que es quedi tot junt, reservem. També agafarem els talls de codonyat i farem daus petits i finalment preparem la vinagreta amb l´oli, el vinagre, la sal i el pebre. Muntarem el plat, posant al centre l´enciam al damunt els flocs fregits amb el formatge, també el codonyat i finalment hi tirarem la vinagreta pel damunt; aquest sí que és senzill de plat, però no us podeu ni imaginar el gustós que queda, prove-ho!!!

Llom de palometa amb salsa verda

Ingredients (per a 4 persones):
  • 400-500 gr. de palometa
  • 1 ceba ben maca
  • 3-4 alls
  • 1 pebrot verd
  • unes fulles de llorer
  • 1 gotet de vi blanc
  • sal, oli i pebre
  • un grapadet de julivert
Elaboració:

   Agafarem els lloms de palometa i els salpebrarem, reservem; en una cassola al foc hi tallarem la ceba ben petita i els alls i els sofregirem ben a poc a poc. Si volem passar una mica la palometa per la paella, però només una volta i volta, junt amb el llorer i quan estiguem reservem. Tot seguit, si la ceba ja està confitada, hi tirarem una mica d´aigua i brou (a parts iguals) i deixarem fer un xup-xup, després hi afegirem el julivert i passarem tot per la batedora. Tornarem a posar a la cassola i hi afegirem la palometa i el pebrot verd que, prèviament, haurem passat també una mica per la paella, deixarem fer xup-xup uns 5-10 minuts i "voilà" ja tenim aquest plat tant gustós i fàcil de preparar, ho remullem amb un blanc ben fresquet, BON PROFIT!!!

Copa "Tiramisú"

Ingredients (per a 4 persones):
  • 1 paquet de brioixos
  • 1 terrina de formatge "mascarpone"
  • 1-2 cafès 
  • 2-3 cullerades de llet condensada
  • una mica de licor de taronja, o bé whisky (el que més os agradi)
  • pols de cacau
  • uns tirabuixons de pell de llimona i una fulleta de menta (opcional)
Elaboració:

   En un bol, barregem el mascarpone amb la llet condensada (a falta d´aquesta es pot fer també amb llet normal, però afegint-hi una mica de sucre), quan ho tinguem tot ben barrejat, agafarem els brioixos i els xoparem bé amb el cafè i el licor si heu decidit posar-ne una mica i anirem muntant les copes, posant una capa de brioix i una capa de la pasta de formatge, fins així acabant amb el mascarpone i últimament ho cobrirem tot de cacau, agafant un colador petitet i tirant-ho per sobre. Posarem a la nevera i ho traurem moments abans de menjar-nos-ho, BON PROFIT!!!