diumenge, 7 d’agost del 2011

Milfulls de poma amb fumats i paté d´anxova

Ingredients (per a 4 persones):
  • 4 pomes tipus "golden"
  • 100 grams de salmó fumat
  • 100 grams de bacallà fumat
  • paté d´anxova
  • torradetes de pa
  • unes cullerades de caviar negre
  • unes quantes tàperes
  • unes fulles de julivert per a guarnir el plat

Elaboració:

Rentem les pomes ben netes i les deixem amb la pell, les hi traurem el cor, si pot ser amb l´aparell millor, doncs queda la llesca més maca; tallarem les pomes a llesques, els fumats els farem a quadrets, així, a l´hora de montar els plats,  farà més bonic. Anirem alternant una llesca de poma amb el salmó, després una altra llesca amb el bacallà i així fins a repetir una altra vegada i finalment, damunt, hi posarem una mica de paté d´anxova i una fulleta de julivert, acompanyarem amb les torradetes sucades amb el paté i el caviar i farem unes "roses de salmó" i hi afegirem unes tàperes. Animeu-vos, és molt fàcil de preparar i si os agraden els contrastos, és sorprenent el gust en boca de la poma amb els fumats.

Paella de marisc

Ingredients(per a 4 persones):
  • 8 gambes o llagostins
  • 4 escamarlans
  • 1 grapat de musclos
  • 2 sípies 
  • 1/2 pebrot vermell
  • 3 o 4 alls
  • 400 grams d´arròs (com a 4 tasses de tallat)
  • el doble de fumet de peix, si pot ser de roca (de 8 a 10 tasses)
  • julivert
  • sal, oli i pebre negre
 Elaboració:

Obrirem els musclos amb una mica d´aigua i mentrestant, passarem per la paella el marisc (les gambes o llagostins i els escamarlansben salpebrat; quan estigui el traurem i amb el mateix oli hi tirarem la sepia, que haurem tallat a daus, tot seguit hi afegirem el pebrot vermell tallat ben petit, també els alls laminats; ho deixem fer tot ben rosset i a continuació hi tirem l´arròs, el remenarem una mica i també hi tirarem el colorant alimentari, si us agrada. Tot seguit, tirarem el brou ben calent que no es pari la bullida i els primers 10 minuts el tindrem a foc ben fort, els 10 últims a foc ben fluixet. Només ens queda tirar-hi el julivert i guarnir-ho amb el marisc per damunt de la paella, apa agafeu un Bach semi-dolç, a mí, particularment, m´agrada molt i a disfrutar-ho.

Arròs negre de xipirons amb pebrots del "piquillo"

Ingredients (per a 4 persones):
  • 1/2 kg de xipirons
  • 400 gr. d´arròs
  • 1 l. d´aigua mineral
  • 1 ceba
  • 2 o 3 alls
  • 1 llauna de pebrots del piquillo
  • 2 bossetes de tinta de calamar
  • 1 gotet de vi blanc
  • sal, oli i pebre
Elaboració:

   Agafem la ceba i la tallem a daus ben petita, la posem a la cassola i la fem ben rossa, junt amb els alls, tot seguit hi afegim els xipirons tallats també ben petits, els salpebrem una mica i seguidament hi afegim el vi, quan hagui reduít una mica, li tirarem l´arròs i ho sofreguirem una mica més. Després hi tirarem l´aigua i els primers 10 minuts deixem bullir a foc fort i els 10 restants a foc lent. Tapem una mica la cassola i mentrestant anirem a emplatar, posarem el pebrot partit en 4 triangles al fons del plat, en forma d´estrella i damunt, si tenim un motlle, li posarem l´arròs dins i farem una mica de pressió, traurem el motlle i voilà!!!, ja està acabat el plat, que el podem regar amb un "lambrusco" o bé un cava rosat molt molt fresquet, bon profit!!!