dimarts, 12 d’abril del 2011

Pernil cuit amb puré de poma i reducció de vi de porto

Ingredients (per a 4 persones):
  • 4 talls de pernil dolç cuit d´1 cm d´ample
  • 3 pomes tipus "golden"
  • 100 grams de panses
  • 1/4 de litre de vi de porto
  • 200cl de nata líquida
  • 1 dau de mantega
Elaboració:

  En un cassó posem el vi, la nata i les panses a reduir fins a tenir una textura bastant espesa, feta a foc suau
Tallem les pomes i en reservem una de sencera per a fer-la en làmines i caramel.litzar-les; les altres dos les posem en una cassoleta amb un rajolí d´aigua i una cullerada de postre de sucre.
  Quan estigui cuita la posem en un vol i l´aixafem amb una forquilla, tot seguit agafem l´altra poma i la tallem a làmines i en una paella hi posem el dau de mantega i posem la poma a caramelitzar.
En una safata de forn, posarem una mica d´oli i a continuació hi col.locarem els 4 talls de pernil i el daurarem una mica (tant sols uns 5-10 m); ja podem començar a emplatar: en un costat del plat hi posarem el puré i damunt les làmines de poma caramel.litzada posades en renglera, tot seguit hi posarem el pernil cuit i damunt li tirarem la reducció del vi amb les panses.
Per remullar aquest plat, un vinet negre entra de lo més vé, animeu-vos a provar la recepta, és boníssima!!!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada