dimecres, 23 de març del 2011

Temps de calçots

   Ja han arrivat els calçots i, qui més qui menys, ja ha fet alguna sortida amb la familia o els amics, al restaurant o a la muntanya; doncs bé, com que el calçot no es prepara, ens el dóna la terra, crec adient d´enseryar-vos com faig aquesta "meravellosa salsa" que ens remulla el paladar al sucar la ceba dolça tan preuada, que ens reuneix a tots any rera any.
   Això també, és clar, acompanyant-la d´un bon pam de llonganissa, carn i una bona carxofa, tot fet a la brasa.
Per als més "sibarites", ho podem arrodonir amb un "pitet", una taronja i una cassoleta de crema.

Ingredients(per a 6 persones):
  • 4 tomàquets ben madurs escalivats
  • 2 alls escalivats
  • 1 o 2 alls crus, això ja va a gust
  • 20 ametlles torrades
  • 20 avellanes torrades
  • un bon raig d´oli
  • un rajolí de vinagre
  • una nyora (en treiem la polpa que haurem posat a remullar)
  • sal, pebre negre i pebre vermell dolç
Elaboració:

   Pelem els tomàquets i els alls escalivats i els posem al vas de la batedora, hi afegim l´all cru laminat, les ametlles i avellanes, l´oli, el vinagre, la nyora, sal i els dos pebres, ho triturem tot ben finet i ho tastem, afegint-hi alguna coseta, si s´escau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada